Waarom updates uitvoeren?

Er verschijnt een pop-up dat je een update moet draaien voor je smartphone maar op dat moment komt het totaal niet uit.
Je klikt hem weg en vergeet later dat je die update nog moet doen.

Updaten

Herken je dat?
Dan ben je niet de enige. In een al wat ouder onderzoek van Deloitte’s Global Mobile Consumer Survey 2017 kwam naar voren dat ongeveer 20% van de smartphone-gebruikers wereldwijd hun apparaat nooit of zelden bijwerken.
Diverse studies tonen aan dat een aanzienlijk percentage van Android-gebruikers hun apparaten zelden of nooit bijwerken. Wat zijn de redenen?
Gebrek aan meldingen, angst voor veranderingen, of simpelweg onwetendheid over de updates.
Updates uitvoeren
Ongeveer 20% van de smartphone-gebruikers wereldwijd werkt hun apparaat nooit of zelden bij

Waarom is het doen van updates zo belangrijk?

Wanneer en of je de updates voor je smartphone draait moet je natuurlijk zelf weten (we raden aan om altijd je updates te draaien), maar updates voor de kassa software is een ander verhaal. Het heeft direct te maken met het functioneren van de kassa.

Beveiliging

Beveiliging spreekt natuurlijk voor zich. Maar we willen toch benadrukken hoe belangrijk beveiliging is.
Daarom willen we eerst een voorbeeld noemen van wat er kan gebeuren.

Ransomware

Ken je deze nog? WannaCry-ransomware-aanval in 2017.
Deze wereldwijde cyberaanval maakte gebruik van een beveiligingslek in Windows-besturingssystemen dat al was gepatcht door Microsoft. Maar veel organisaties hadden de patch niet geïnstalleerd. Met als gevolg dat de ransomware zich snel kon verspreiden en enorme schade veroorzaakte.

Wat is een patch dan?
Patches worden vaak als kleine bestanden verspreid die gebruikers kunnen downloaden en installeren. Soms is het nodig om met die kleine updates dingen te repareren zoals bekende beveiligingslekken en kwetsbaarheden in software en besturingssystemen. Zonder deze patches kunnen kwaadwillenden deze kwetsbaarheden uitbuiten om toegang te krijgen tot systemen, gegevens te stelen of malware te installeren.

Redenen om te updaten

Het regelmatig updaten van de kassa en het portaal is om verschillende redenen goed en belangrijk.
Daarom willen we graag een aantal redenen noemen.

01

Bescherming tegen nieuwe bedreigingen

Wat je ook niet moet vergeten is dat er constant nieuwe vormen van malware en cyberaanvallen worden ontwikkeld. Updates bevatten vaak verbeteringen die bescherming bieden tegen deze nieuwe bedreigingen.

02

Prestatieverbeteringen

o Optimalisaties: Software-updates kunnen prestatieverbeteringen en optimalisaties bevatten die de efficiëntie en snelheid van je kassa verhogen.

o Bugfixes: Updates lossen vaak bekende bugs en fouten op die kunnen leiden tot crashes, vertragingen of andere prestatieproblemen.

03

Ondersteuning voor nieuwe hardware en software

Updates zorgen ervoor dat systemen compatibel blijven met nieuwe hardware en andere software. Dit is vooral belangrijk naarmate technologieën en standaarden evolueren. Apparaten die geen updates meer ontvangen, kunnen problemen hebben met het uitvoeren van nieuwe apps of het gebruik van nieuwe functies..

04

Nieuwe functionaliteiten en verbeteringen

Wat voor de software van ActaBlue geldt is dat we vaak nieuwe functionaliteiten toevoegen. Zoals de mogelijkheid cashback te betalen met de pin. Als je niet update, heb je die functie niet.

05

Verbeterde gebruikersinterface

Soms worden gebruikersinterfaces verbeterd om gebruiksvriendelijker en intuïtiever te worden.

06

Betrouwbaarheid en stabiliteit

o Stabiliteitsverbeteringen: Regelmatige updates helpen bij het verbeteren van de stabiliteit van software, wat leidt tot minder crashes en systeemuitval.

o Onderhoud: Door regelmatige updates blijft software up-to-date en goed onderhouden, wat de levensduur en betrouwbaarheid van het systeem vergroot.

o Bescherming van persoonlijke gegevens: Regelmatige updates helpen bij het beschermen van persoonlijke gegevens, wat belangrijk is voor het voldoen aan privacywetten zoals de GDPR (Algemene Verordening Gegevensbescherming) in de EU.

Blijf op de hoogte

De ActaSmart kassa en portaal worden regelmatig geupdate. Wanneer er weer een update is, laten we je dat weten via de nieuwsbrief. Alle updates zijn te vinden via het Kenniscentrum. Daar kun je ook vinden hoe je moet updaten.
Het regelmatig uitvoeren van updates is essentieel voor de beveiliging, prestaties, compatibiliteit, functionaliteit, betrouwbaarheid en naleving van wet- en regelgeving van zowel persoonlijke als zakelijke systemen.

Ontvang je de nieuwsbrief niet? Neem dan contact met ons op.

Voorraadbeheer systeem

Gebruik jij Excel voor je voorraadbeheer? Wanneer je weinig producten hebt is dat wellicht een goed idee. Maar wat als je bedrijf gaat groeien?

alles in één POS systeem

Voordelen mobiele kassa

Retailers moeten zich aanpassen aan veranderingen om relevant te blijven en klanten te behouden. Wat zijn de voordelen van een mobiele kassa?

alles in één kassa

Webshop koppeling

Wanneer je ook een webshop hebt is voorraadbeheer vaak lastig. Daarom is een webshopkoppeling de oplossing. Wat zijn de voordelen?