Excel of Voorraadbeheersysteem?

Gebruik jij Excel voor je voorraadbeheer?
Wanneer je weinig producten hebt is dat wellicht een goed idee.
Maar wat als je bedrijf gaat groeien?

Realtime updates?

Veel ondernemers, vooral in kleinere bedrijven, beheren hun voorraad nog steeds handmatig.
Vaak gebruiken ze daarvoor Excel. Elk item moet handmatig worden ingevoerd, bijgewerkt en verwijderd.
Voor kleine bedrijven met een beperkte inventaris kan Excel voldoende zijn. Maar naarmate je bedrijf groeit en de inventaris toeneemt, kan Excel moeilijk schaalbaar zijn. Het kan traag worden en de gegevens kunnen moeilijker te beheren worden.
Voorraadbeheersysteem
Wat nog een nadeel is dat Excel geen automatische realtime updates biedt. Dit betekent dat meerdere personen niet tegelijkertijd in dezelfde spreadsheet kunnen werken zonder conflicten.

Koppelen met andere systemen

Heb je ook nagedacht over het koppelen van systemen? Excel biedt beperkte integratiemogelijkheden met andere zakelijke systemen, zoals boekhoudsoftware, CRM-systemen of e-commerceplatforms.

Dit kan resulteren in handmatige dubbele invoer van gegevens. In bedrijven met zowel fysieke als online verkooppunten kan het synchroniseren van de voorraad tussen verschillende kanalen een uitdaging zijn. Een verkoop in de winkel moet bijvoorbeeld ook online worden bijgewerkt en vice versa.

Beperkte houdbaarheid

Heb je bederfelijke goederen of producten met een beperkte houdbaarheid?
Dan is het beheren van de voorraadrotatie cruciaal. Het voorkomen van overblijvende voorraad kan een uitdaging zijn.

Beperkte opslagruimte

Als er beperkte opslagruimte is, moet een ondernemer strategisch nadenken over welke producten op voorraad moeten zijn. Te veel voorraad kan leiden tot opslagproblemen, terwijl te weinig voorraad kan resulteren in gemiste verkoopkansen.
Heb jij een groeiende inventaris dan is overstappen op een voorraadbeheersysteem een must.

Voorraadbeheersysteem

Waarom is een voorraadbeheer systeem essentieel?
Omdat voorraadbeheer software ervoor zorgt dat je veel dingen niet langer handmatig hoeft te doen.
Het houdt je voorraad bij en het helpt je fouten te voorkomen.
Bekijk hieronder 6 redenen om te werken met een voorraadbeheersysteem.

01

Optimale Voorraadniveaus

Een voorraadbeheersysteem helpt je om optimale voorraadniveaus te handhaven. Te veel voorraad kan leiden tot opslagproblemen en kapitaalblokkering, terwijl te weinig voorraad kan leiden tot verlies van verkoopkansen.

02

Efficiënte Bedrijfsvoering

Het helpt de algehele efficiëntie van je bedrijfsvoering te verbeteren. Door real-time inzicht in voorraadniveaus kun je beter plannen en beslissingen nemen.

03

Orderbeheer

Het stelt je in staat om efficiënt bestellingen te plaatsen bij leveranciers wanneer de voorraad laag is, waardoor je tekorten voorkomt.

04

Tijd- en Kostenbesparing

Handmatig voorraadbeheer is tijdrovend en kan fouten veroorzaken. Een geautomatiseerd voorraadbeheersysteem bespaart tijd en minimaliseert fouten, wat leidt tot kostenbesparingen.

05

Betere Klantenservice

Door ervoor te zorgen dat producten beschikbaar zijn wanneer klanten ze nodig hebben, verbetert een voorraadbeheersysteem de klanttevredenheid en loyaliteit.

06

Gekoppeld aan je POS-systeem

Integratie met het POS-systeem zorgt voor real-time synchronisatie van verkoop- en voorraadgegevens, waardoor je altijd een actueel beeld hebt.

ActaSmart Voorraadbeheer

Al met al stelt een voorraadbeheersysteem retailers in staat om efficiënter te opereren, de winstgevendheid te vergroten en klanttevredenheid te verbeteren.
Met de mobiele oplossing van ActaSmart kun je barcodes scannen en zo razendsnel je binnengekomen voorraad op of afboeken. En je kunt de prijzen aanpassen.

Wat is een smartpos?

Een smartpos is vaak een PDA handheld met daarop kassa software. Deze smartpos is een alles-in-één kassa die in je broekzak past.

alles in één POS systeem

Voordelen mobiele kassa

Retailers moeten zich aanpassen aan veranderingen om relevant te blijven en klanten te behouden. Wat zijn de voordelen van een mobiele kassa?

alles in één kassa

Wat is ActaSmart?

Wat is ActaSmart en wat is ActaBlue? En wordt ActaSmart ook op een tablet geleverd?

Ben je klaar voor een POS Systeem?

Neem contact met ons op voor een gratis advies gesprek. We zullen je helpen bij het kiezen van de juiste POS-oplossing voor jouw bedrijf, zonder urenlang opties te vergelijken.